Sluta röka barn!

Vi vill börja detta inlägg med ett uttalande från Brook Shields som hon yttrade under en intervju för att bli en taleskvinna för en amerikansk anti-rök kampanj:
”Smoking kills. If you´re killed, you´ve lost a very important part of your life”
Det tycker vi är så fint sagt. Amen to that.

Bakgården har nu dragit igång en kampanj för att få slut på svenska och finska folkets rök(o)vanor. Det är dags att sluta nu! Alla barn, ungdomar och vuxna som röker, vi uppmanar Er att sluta annars kan det gå som för vår kulturskribent Lenny Ljung. På bilden ser ni honom då han mår som allra bäst, med en eller ett par taggar dinglande på läppen. I USA brukar föräldrarna skrämma sina barn med ”Boogeyman”. Vi på Bakgården skrämmer våra med Lenny (vilken är bra mycket mer skrämmande /red anm.).

Vi vill uppmana alla föräldrar att göra klart för sina barn vilket helvete rökningen är. Ta Lenny som ett avskräckande exempel på hur illa det kan gå. Att han är uppvuxen på en plats där det är fullt socialt acceptabelt att stoppa i en cigg i käften på en ettåring som tröst för natten är ingen ursäkt.

Såhär brukar det se ut när det är dags för rökpaus. Lenny, som ofta har fått slut på tändstickor, kommer fram och frågar en stilla fråga ”Har du tändare?”

Vi bara tömmer och tömmer, men askfatet på vår balkong tär sig ständigt fullt i alla fulla fall. Suck!

Varje morgon träder Lenny in genom ett tjockt moln av rök. Man kan nästan vara helt säker på att det ser ut såhär i hans bil med, efter en ca 90 minuter lång bilfärd från hemmet i Obygdsviken. Mellan 10 och 11.30 är han sedan helt overksam pga en extremt våldsam rökhosta. När han sedan framåt 11.35 kiknat klart, torkat sina tårar och satt sig tillrätta i sin kontorsstol så har han detta vidriga tangentbord framför sig:

Sluta inte som Lenny. Fimpa redan idag!

Detta inlägg sponsras av:

Annonser

0 Responses to “Sluta röka barn!”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Mest klickade

  • Inget

Statestik

  • 49,849 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: