Backyard Records – nya tider, nya strider

Backyard RecordsBakgården AB har aldrig varit kända för att gå med strömmen (eller att gå med vinst) och nu har vi gjort det igen.

Bakgårdens splitter nya skivbolag (record label) ”Backyard Records” lanserades med pompa och ståt under eftermiddagskaffet här på redaktionen. Vi firade med Chuck Norris-tårta och vår VD sköt av några påsksmällare. Det rådde allmän festyra.

Syftet med skivbolaget är att ge artister som kommit lite i skymundan en andra chans, en fräsch start. Vi kommer att plocka fram en rad vax som tidigare varit släppta under andra labels och göra nyreleaser under vår nystartade ”etikett”.

Demonproducenterna Oklahoma Dandruff och Jan-Ove Svensk har fått hjälp av Slim Phatts och Fatso Smalls, Scat-undret från -95, för att göra rent hus på toplistorna och bereda väg för våra nya skivsläpp. Gissa om det kommer att blixtra och dundra.

Duon Dandruff/Svensk under sin storhetstid

Duon Dandruff/Svensk under sin storhetstid

Oklahoma Dandruff, som under 80-talet var Milli Vanillis största stöttepelare och fullkomligen andades framgång, är en av våra starka män bakom mixerbordet. Han hade en rad gigantiska hits under slutet av 70-talet, gjorde en julskiva 1982 tillsammans med Kenny G, tittade för ”djupt i glöggen” på julfesten och sen gick allt åt skogen. Men nu är han tillbaka igen. Mer på G än någonsin säger han.

Jan-Ove Svensk har haft sinne för detta med musik hela livet, men musikkarriären tog fart på riktigt först när han beställde en Cort MM från Hobbex 1986. Han har skrivit tonvis med eget material och producerat storheter som The Howling Cinderellas och har även remastrat monsterhiten Jöns Hamlet och Ronny Waldemar – The tuba sessions.

Backyard Records har äran att presentera de två första skivsläppen

Captain SkyCaptain Sky – Concerned Party No 1
He’s bad. He’s black and he’s back! Tystnaden blev total 4 månader efter skivsläppet förra gången. Man nu är han tillbaka igen under Bakgårdens egen label. Trots att typsnittet är gräsligt och kläderna han bär helt förkastliga så sägs det att han musik är bra. Vi har själva inte lyssnat på den. En blandning av hot fudge och rosa sockervadd och det tilltalar oss.

Country churchHerrens vägar äro outgrundliga. Kvartetten från Iowa som fick en lite dålig start i mitten av 1970-talet får nu en ny chans i en upphotted version av skivan som vi har valt att komplettera med undertiteln ”Gettin’ jiggy with it” och som gjorts om till stereo från den ursprungliga monoversionen. Ett fräscht trip-pop beat är numera en genomgående röd tråd som genomsyrar plattan.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Mest klickade

  • Inget

Statestik

  • 49,849 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: