Bakgården är en härlig plats. Förmodligen en av Svea rikes bästa arbetsplatser. Trots att gården är lite halvdekadent och en svettig Bosnisk gubbe är ute och piskar mattor här varje dag så har vi ju trots allt vår underbara rutschkana. Dessutom har vi rågflingegröt kl 06.30 varje tisdag och pangkakor varannan torsdag. Ja ni läste helt rätt. Vår VD tillsätter svartkrut i pannkakssmeten och då händer det saker ser ni! Vi månar om personalstyrkan och uppmuntrar dem att muntra upp varann med practical jokes dagligen. Att detta sedan leder till att de anställda knappt hinner jobba något är av mindre betydelse. Inte när man har miljontals dollars av Saudiarabiskt riskkapital att vältra sig i!

Bakgården har ett gäng färgsprakande och hårt arbetande medarbetare (med vissa undantag/ red. anm.). Som alla förtjänar stående ovationer och lön (i alla fall nån gång per år).

Verkställande Direktör (i praktiken helt verkningslös)
Lars-Ove Bozer

Kundtjänst

Nettan Angelica
Nettan i kundtjänsten Angelica i kundtjänsten

Våra två rara kundsupporttjejer Nettan och Angelica tar hand om att gulliga kunder som ringer och har blygsamma undringar (skäller och gnäller som satan/ red. anm.). Dessa två sötnosar har änglars tålamod och gör inte en fluga förnär.
Vad de gjorde innan: Nettan jobbade som säkerhetschef på ICA i Örebro och som ansvarig för att inventera flytvästar. Hon jobbade natt med att testa nya tuggummin hos Wrigley. Angelica jobbade som hundpsykolog och förvandlade vansinnigt rasande kamphundar till makliga, dominerade och underlägsat gnyende vovvar. Vi vet inte exakt hur hon lyckades, men vi antar att hon skällde mer på hundarna än de själva gjorde. Hon kan verkligen ryta i den kvinnan!

Säljare
Terry ”Xian Ho Sum-Zu” Monzano
Terry, vår toppsäljare!

Vad han gör idag: Terry har jobbat på Bakgården AB i 4 år nu. Vi köpte loss honom från Liverpools största telefonförsäljningsföretag där han jobbade som toppsäljare och sålde toppar. Hans jobb på Bakgården är att sälja in annonsplatser. Det har inte gått så bra hittills. Han har med handen på hjärtat inte lyckats sälja in en enda annons (!!!!! /red. anm.) men killen har potential och vi ger honom två år till. Sedan sparkar vi ut honom.
Vad han gjorde innan: Efter ha flytt vietnamkriget 1987 (han var den enda som inte visste att kriget var slut då) hamnade han av en slump i Rumänien där han livnärde sig på att teströka thécigaretter. Han blev upptäckt 1999 av modellagenturen ZooperModels och på den vägen är det. Resten är historia.

Datatekniker
Weyland Hammarbärg Jr

Vad han gör idag: Vi visste inte riktigt själva så vi var tvungna att fråga. Han sade att han jobbar med lite av varje. Roddar med våra arton servrar, gör testutskrifter och färglägger dem med vaxkritor, handdiskar våra tangentbord med ”Yes citrus”, försöker förstå sig på Y2K problematiken, handlar semlor och råbiff åt de andra, laddar ner tonvis med olagliga MP3 filer och copyrightskyddade filmer som vi ser på under bolagsstämmorna.
Vad han gjorde innan: Wayland hade en praktikplats på NASA under större delen av sina tonår. Han lyckades ställa till så pass mycket trubbel att han slutligen blev utsparkad. Bokstavligt talat. Efter att sedan ha floppat totalt med att göra inbrott i Fort Knox, tog han en taxi hem till Sverige. Gömde sig några år i Ed i Dalsland och lyckades med hjälpa av en norsk ”shaman” ta sig upp ur den mentala svacka han hamnat i. Han tog sedan ett banklån och annonserade helsidor i alla större svenska dagstidningar efter ett jobb och det var på så vis vi fick upp ögonen för honom. Han jobbar nu på att bli skuldfri vilket beräknas inträffa om 60 år.

Ekonomichef
Ted Bosch
Ted Bosch (en av våra ärliga medarbetare)
Vad han gör idag: Varit långtidssjukskriven efter att ha gått in i väggen. Drev ett företag som tillverkade ögonmått tills det begärdes i konkurs 2004. Jobbar nu halvtid på Bakgården. När han inte är på jobbet skissar han på ett luftslott.
Vad han gjorde innan: Blev avknuffad av en spårvagn i Göteborg 1979 och fick i samma veva anställning som ekonomiassistent på en korvkiosk, men fick sparken efter 12 dagar då han anklagades för att ha förskingrat pengar och för insideraffärer. Efter denna händelse bestämde han sig för att ta det lite piano. Blev anställd på Bakgården 2007 och allt har varit en dans på rosor sedan dess.

Redaktionschef/Chefsredaktör
Rod Strulhed
Rod Strulhed (en av våra goa medarbetare)
Vad han gör idag: När han blir stor så skall han bli journalist, men just nu bidar han mest sin tid. Står som ansvarig för allt som publiceras i denna blogg. Tycker att internet är en fluga. Arpanet däremot, det är grejer det!
Vad han gjorde innan: Han bestämde sig när han var 28 för att skita i allt och satsa på musiken. Läste in musikgymnasiet och livnärde sig sedan på att spela blockflöjt på skolavslutningar. Fick ett brinnande intresse för journalistik 1999 då han upptäckte ”Kamratposten”.

Vaktmästare/Allt i allo
Jerry Magnum
Jerry Magnum (en av våra föredömliga medarbetare)
Vad han gör idag: Jobbar hårt (nåja) med att laga alla fel som är trasiga, men skall snart ta tjänstledigt. Bär på en pojkdröm att kunna cykla och skall ge det två år. Vi kommer att avtacka honom med Chuck Norris-tårta som brukligt är. Om det inte funkar med cyklingen kommer han tillbaka, det har han svurit på. Då firar vi med Chuck Norris-tårta!
Vad han gjorde innan: Drev mest runt i byn där han bodde, men blev less när han fyllde 46 och flyttade då till Trollhättan och öppnade en rastafaributik. Har sedan han var 15 sökt hjälp för att han är så lång, men inte fått någon. Blev retad på sin förra arbetsplats för att han tycker att KOL-14 metoden är överlägsen vid grillning av blodig biff.

Annonser

0 Responses to “Vi som jobbar här”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s
Mest klickade

  • Inget

Statestik

  • 49,849 hits
Annonser

%d bloggare gillar detta: